אני מודאגת בקשר לבעלי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/08/2015 | 08:31 | מאת: מיכל

שלום רב. ראשית, סליחה שאני אומרת את זה , אומנם אני לא רופאה אבל אני כן עוסקת בפסיכולוגיה.ואתם לא צריכים כל כך לדאוג בקשר לאחריות רפואית שלכם. זה טוב שאתם כותבים שאין לכם אחריות ואתם לא במקום רופא ,אבל בואו אגלה לכם סוד, האנשים שהולכים לרופא ועושים בדיקות ועושים בירורים כמו שצריך הם ימשיכו לעשות את זה, עם הפורום ובלי הפורום, האנשים שלא גומרים את הבירורים הרפואיים ועוזבים את הבדיקות הרפואיות באמצע, גם הם ימשיכו לעשות כך , עם הפורום או בלי הפורום. הסיבה שיש בכלל פורום, (כי הרי אתם בעצמיכם אמרתם שזה לא במקום רופא.), הסיבה היא כי אנשים רוצים לרכוש ידע וכן הם רוצים קצת להרגע, ולדעת לפני מה הם עומדים. והאמינו לי כאחת שעוסקת בפסיכולוגיה, דוקא כאשר מרגיעים קצת את הבן אדם ומסבירים לו דברים ולא כל כך מפחידים אותו , דוקא אז הוא נגש לבדיקה. נערכו מחקרים וגילו שדוקא, כאשר מאוד מפחידים את הבן אדם הוא לא תמיד יגש לרופא, ודוקא בצורה יותר חיובית הוא כן יגש לרופא. ועכשיו אחרי שבלבלתי לכם את המוח, רציתי לשאול לגבי בעלי. בעלי סובל מטחורים שנים רבות, עבר נתוח מעקפים לפני כשלוש עשרה שנה, הוא לוקח נורמיטן ואספירין 100 מ"ג שנים רבות. הוא בן 57. לאחרונה עשה בדיקת דם, וההמוגלובין היה 11.5, בדרך כלל זה אצלו, 13 פלוס מינוס. היה גם iron נמוך 49.7, rbc 4.04, hct 35.6 כל השאר היה תקין ב"ה. ferritin transferrin ,תקינים. הצואה שלו לפעמים מאוד שחורה, במשך השנים, ואחר כך פחות. בחודשיים שלושה האחרונים, הוא היה שחור כהה, ודוקא כאשר הוא הפסיק אספירין בגלל טיפול שיניים הצבע חזר להיות רגיל, מלבד דימומים קצת של הטחורים שיש לו שנים. הוא הלך לרופא משפחה ושלח אותו לבדיקות גסטרו גסטרוסקופיה וקולונסקופיה. הוא בעיקר רצה גסטרוסקופיה. השאלה שלי היא , 1)האם זה יכול להיות משהו לא נורא? למשל, אם זה איזה פצע , האם זה ניתן לטיפול לא פולשני? בקיצור, אנחנו מאוד מודאגים, והבנו שגם בדיקת הקולונסקופיה, היא די מורכבת, 2)האם זה בעיה לעשות את הבדיקה בגלל שהיה לו עם הלב? 3) האם יכול להיות איזה בעיה עם הברזלים שקשורים למעקפים, ואז לכן יש בעיה בצואה או שאין שום קשר לזה למערכת העיכול? סליחה על אורך המכתב, בתקווה להבנה בכבוד רב ובתודה רבה מראש מיכל

שלום לך במצב הזה מומלץ להשלים בירור אנדוסקופי כולל גם גסטרוזסקופיה וגם קולונוסקופיה על מנת לשלול ממצאים חריגים כמו פוליפ או גידול סבירות כזאת מאוד נמוכה ויש להרגע בד"כ מדובר בטחוריםאו פצע קטן באזור אנלי אין ביעה לעבור את בדיקות עם מחלת לב יציבה ואין קשר למעקפים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה