מחלה אוטואימיונית?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/07/2015 | 23:37 | מאת: קטי

דר.שלום, אני בת 45 סכרת סוג 2 15 שנה .כרגע הרבה שנים לא מאוזנת. התחלתי אמריל 1 מג ויוקריוס 2 ליום.יש לי בעיה בבלוטת התריס כמה שנים מטופלת בכדור יוטריוס 400 מג לשבוע. בבדיקות של גאסטרונולוג .סי.טי. עדיין אין תשובה. וu.s. כבד שומני מוגדל 15 סמ. בדיקת DNA AS AB 19. בדיקת parietal cell ab 1;320 postive. C-protin 2.8 אני שואלת אילו בדיקות להמשך בירור.ומה אומרות התשובות מאחר ותור לרופא יש רק עוד הרבה זמן. בחודש ירדתי במשקל 9 קילו.חוסר תיאבון קיצוני עייפות ועצבנות קיצונית נשירת שיער גם בגבות.כאבים בגוף בירכיים ובידיים ובכף הרגל.קושי לעמוד. קושי בביצוע משימות אפילו ביתיות פשוטות.כאב בצד ימין ושמאל בבטן עליונה. תודה מראש

נוגדנים אנטיפריאטרל יכולים לכוון כי יש מצב בו הגוף "תוקף" את רירית הקיבה . יש לבדוק רמת 12 , גסטרוסקופיה עם ביופסיות מקיבה. איני יודע מה רמת ANTI DNA שנחשבת חיובית במעבדה בה בוצעה הבדיקה אך במידה וחיובי יכול לכוון למחלה אוטואימונית התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה