מעי רגיז ורגישות ללקטוז?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/07/2015 | 12:40 | מאת: דוד

שלום, אני סובל ממעי רגיז שמתבטא בכך שיש לי הרבה יציאות במהלך היום, ללא כאבי בטן. רופא הגסטרו רשם לי נורטילין 25 מ''ג, שלה יש השפעה שיכולה להאט קצת את המעי. בעלון לצרכן של התרופה רשום שהתרופה מכילה בין היתר לקטוז. והבעיה היא שיש לי גם רגשיות ללקטוז. ושהוא גם גורם לי להרבה יציאות ושלשולים. האם יכול להיות שהלקטוז בתרופה דווקא יחמיר את הבעיה? ובמקום להאט את המעי התרופה דווקא תגביר את הקצב? או שמדובר כמות מינורית של לקטוז? האם תוכלו להמליץ לי על תרופה אחרת שאינה מכילה לקטוז?

כמות הלקטוז שמכילה קטן. לא אמור להשפיע. את יכולה ליטול התרופה התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה