בעיות עיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/07/2015 | 16:27 | מאת: סמדר

שלום בת 20, לפני שנתיים עברה ניתוח להסרת כיס המרה עקב כאבים עזים. מאז בעיות עיכול, הרבה ימיאות ביום,גזים, נפיחות בבטן וכאבי בטן. רגישות ללקטוז. האם כדאי לקחת כדורי פרוביוטיקה ג'ארו דופילוס וכדורי זים קל של אלטמן? האם זה יכול להקל על המצב, או שלא כדאי. אגב, בתוצאות בדיקת הנשיפה לאיתור רגישות ללקטוז היה כתוב חשד לשגשושג חיידקי. האם יכול להיות אפילו נזק עקב נטילת כדורים אלו?

לעיתים לאחר כריתת כיס מרה מופיעים סימפטומים כאלו - postcholecystectomy syndrom חסר לקטז לא קשור לכריתת כיס מרה- הפחתת מוצרי חלב תעזור בשגשוג חיידקי מטפלים באנטיביוטיקה. לפנות לגסטרואנטרולוג באופן מסודר התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה