ריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/07/2015 | 22:02 | מאת: יוני

היי לאחר בדיקות שונות איבחנו אצלי ריפלוקס השאלה שלי האם כתוצאה מהחזר תכולת הכיבה לאזור הגרון או הוושט העם יכולה להיות חזרה של חתיכות אוכל שלא לעסתי או אוכל מוצק שיכול בטעות להגיעה לריאות ולגרום לחנק או סיבוכים מסוכנים ?או ש החזרה היא רק של מיצי כיבה בצורה נוזלית ?

ברפלוקס משמעותי יכולה להיות חזרה גם של מזון וכן גם שאיפה לריאות (אספירציה). ברוב המקרים יש רק עליה של חומצה עד לחלק התחתון של ושט התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה