תזונה והשלכותיה על עיבוד מידע וזכרון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/07/2015 | 08:20 | מאת: יעל

כשנולד הבן שלי, ביטנו היתה נפוחה מאד והוא נשלח לניתוח. היתברר שהיה לו פרפורציה במעי והוא שוחרר עם סטומה למשך כמעט שנה. (ואז עבר ניתוח לביטול השקית). באותה תקופה אכל רק נוטרמיגן, לפי המלצת הרופא. בגיל ההתבגרות וכעת בלימוד למבחני הבגרות אנו רואים כי יש לו בעייה קשה בזכרון (לומד עשרות שעות למבחנים במקצועות השפתיים), בעייה בשליפת מילים, ועיבוד מידע מאד איטי. קשה לו למשל להבין הוראות, או לקרוא עיתון . שאלותיי: האם לא נגרם נזק בשל העובדה שלא קיבל תוספות בנוסף לנוטרמיגן? האם הקושי השפתי גם יכול להיות קשור לבעיה בספיגת מיקרונוטריינטים? אנו תושבי ראשון לציון.למי ניתן לפנות כדי לסייע לו? תודה

לא יודע לאמר אם קשור לתזונה את הבירור צריך להתחיל אצל רופא משפחה. יש לבצע בדיקות דם כולל רמת B12 . בהמשך מומלץ בדיקת נוירולוג התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה