בקשת עזרתכם בהבנת תשובות גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/06/2015 | 08:41 | מאת: איילת

שלום רב, מזה שלושה חודשים שאני סובלת מכאבי בטן ימנית. עשיתי בדיקות דם ואולטרסאונד לבחון תפקודי כבד כליות וכיס מרה- ב"ה הכל יצא תקין פעמיים, גם בבדיקות הדם וגם בבדיקת CT. גם בבדיקת נשים הכל היה תקין. לכן הופניתי לגסטרו לביצוע גסטרוסקופיה. למרות ששנה שעברה עשיתי והכל היה תקין. להלן התוצאות: ושט: תקין לכל אורקו קיבה: דלקת ארוזיבית בגוף קיבה תחתון בדרגה בינונית ואנטרום, נלקחו ביופסיות תריסריון: דלקת ארוזיבית בדרגה בינונית בבצל. אבחנות: EROSIVE DUODENITIS EROSIVE GASTRITIS לדעת הרופא הדלקות הן בעקבות הליקובקטור, למרות שתבחין אוריאזה יצא שלילי בשלב זה. לאחר שציינתי בפניו כי זו כבר פעם שנייה או שלישית שלי עם ההליקובקטור, הוא אמר שלא ייתכן שזה חזר ושינה את התרופות שנתן לי מלכתחילה. השאלות שלי הן: 1) האם אכן הדלקות נובעות מהליקבוקטור, על אף שהתבחין יצא שלילי? או שמא יש סיבות אחרות חלילה? 2) האם ההליקובקטור אכן חוזר ונשנה? על אף טיפול שעשיתי בזמנו. 3) האם ישנן הגבלות נוספות בנטילת הכדורים (מוקסיפן 1 ג*2, טבניק 500 מג*2 נקסיום 20 מג*2) ? הן מבחינת אוכל, כמו כן אני צפויה לקבל חיסון נגד אדמת במהלך היומיים הבאים, כשאני נוטלת את הכדורים האם זה בסדר? אודה לתשובתכם, המשך יום טוב

מומלץ לפנות לרופא המטפל / ייעוץ מסודר התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה