שאלה מטרידה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/05/2015 | 16:09 | מאת: מוני

שלום! אני בת 51. לפני שנה ביצעתי בדיקת קולונסקופיה יצאה תקינה. נאמר לי לחזור על הבדיקה ב 10 שנים. מזה כמה זמן כשבוע אני עם שלשולים .. או אפילו לא יודעת אם זה נקרא שלשול פשוט פעמיים ביום יציאות רכות.. הייתי רוצה לדעת מה לעשות יש צורך בבדיקה חוזרת? אני גם שבועיים בדיאטה.. אולי זה קשור? מודה מראש מוני

26/05/2015 | 17:25 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , אני מבין שהקולונוסקופיה שלך היתה תקינה, לכן הומלץ לך בדיקה בעוד 10 שנים. לגבי השלשול, כעת מדובר בשלשול חד , שיש לו כמה סיבות אבל בעיקר זיהומים של וירוסים ,הרעלת מזון ,תרופות ועוד. במידה והשלשול ימשיך לעוד מספר ימים יש לפנות לרופא משפחה לבירור כמקובל.קולונוסקופיה חוזרת תישקל בהמשך בהתאם לממצאים ונתוצאות והמצב הקליני שלך.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה