אנמיה נורמוציטית קלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/05/2015 | 01:04 | מאת: גלי

שלום אני בחורה כמעט בת 50.לאחרונה כאבים בבטן צרבת ובחילה. בבדיקות אנמיה נורמוציטית קלה.(MCV גבול תחתון)המוגלובין11.8 יציאות תקינות ללא מלנה או דימום ביציאה. פריטין11 ויטמין B12.296 פולית תקינה.תריס.תפ כליה וכבד תקינים. מזה אומר אנמיה נורמוציטית קלה? האם זו מחלה ומה הוא הטיפול? ואיזה בירור מומלץ להמשיך לעשות? והאם על סמך הבדיקות דם שעשיתי זה וודאי שיש לי אנמיה נורמוציטית או שלא מחייב? תודה גלי.

26/05/2015 | 08:23 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , יש להשלים רמת ברזל וטרנספרין. הפריטין של בגבול הנמוך ו MCV גם , בהמשך לדעתי התמונה תתברר כאנמיה מחסר ברזל.

26/05/2015 | 09:56 | מאת: גלי

תודה ד"ר על תשובתך.אם בסופו של הבירור יתברר שזו אנמיה מחוסר ברזל. מהו הטיפול שמקבלים? תודה לך ד"ר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה