אלרגיה לחלב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/05/2015 | 09:25 | מאת: חיים

בגיל מבוגר אחרי הרבה צרות בקיבה אובחנתי על ידי רופא אלטרנטיבי המתמחה בנטורופתיה אלרגיה לחלב. עברתי למוצרי עיזים בלבד ומיד היתה הקלה גדולה. ניסוי בחלב כבשים הביא לעומת זאת לאלרגיה נשימתית. אחרי כשנה, הפסקתי גם מוצרי עיזים וכל הסימפטומים נעלמו. צריכה בטעות של מוצר חלבי, כמו במוצר שמסתבר שהיה בו "מי גבינה" בלבד -- גורם לתגובה בדיוק 9 שעות מאוחר יותר, של כאבים קיצונים במערכת העיכול שממשיך כמה ימים. אנטיהיסטמינים מביאים להקלה משמעותית. כנראה כלל לא מדובר על רגישות ללקטוזה, אלא רגישות\אלרגיה לחלבון קסיאין. מעניין אותי האם תופעה זו נדירה? בעבר גם חליתי בלימפומה (ברגרסיה ארוכה ) - ובין היתר נאמר לי שיתכן וזה היה תוצאה של איתגור לאורך זמן של מערכת החיסון- האם הדברים מוכרים? האם הנושא בחקירה? תודה על ההתיחסות חיים

26/05/2015 | 08:15 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

אלרגיה לחלב מתבטאת בפריחה ,גרד ,קשיי נשימה ושלשול. אלרגיה לחלס יחסית נדירה. יש להימנע מחלב ומוצריו.יש להגיע לגסטרואנטרולוג שמומחה בתזונה ולהגיע לדיטאנית לקבלת המלצות וחלופות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה