פרוקטיטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/04/2015 | 20:53 | מאת: שימי

שלום רב, אני כבר חמישה חודשים סובל מתסמינים כגון: עצירות, תחושת אי נוחות ביציאות, דימום סמיך והצואה מכוסה במרקם לבן. לאחר בדיקת קולונוסקופיה התגלה שיש לי פרוקטיטיס 3 ס"מ מהאנוס. אציין כי בסמוך לתסמינים קיימתי יחסי מין אנליים לא מוגנים. לאחר שנרות רפאל לא הועילו וכדורי ראפסל גרמו לי לתופעות לווי נוראיות (חום, סחרחורות, דפיקות לב, שלשול) נשלחתי לבדיקת דם ומחלות מין. לא נמצא לי שום מחלת מין. אבל ESR 67 גבוהה פי שלוש מהנורמה. התייעצתי בעל פה עם רופא שאמר לי שרוב הסיכויים שיש לי זיהום כלשהו ולא מחלקת IBD . אולי מדובר בזיהום שלא התגלה? אולי אני בעצם צריך רק אנטיביוטיקה? איך יכול להיות ששום תכשיר לא עוזר לי? אמרו לי להתייעץ עם זיהומולוג מומחה.. האם זה יכול לעזור?? אציין כי אני מתוסכל מאוד והתור הקרוב לגסטרו הוא עוד חודש וחצי ואני ממש סובל. אשמח לתגובה שימי

18/04/2015 | 11:50 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , הדלקת ברקטום יכולה להיות על רקע זיהומי ,IBD וסיבות אחרות. האם שלחת צואה לתרבית? האם חזה תשובת ביופסיה? את צריכה להגיע למרפאת גסטאו ולא זהומולוגית. לדעתי אין קשר בין התלונות כעת לקיום יחסי מין.

28/04/2015 | 20:53 | מאת: שימי

היי, תודה על התגובה. הלכתי לרופא משפחה והוא נתן לי ציפרודקס 500 מ"ג פעמיים ביום - וחל שיפור משמעותי! פעם ראשונה שמשהו עוזר לי. אבל לאחר 8 ימים שאני לוקח עדיין נותר דם סמיך - בניגוב האחרון. כלומר, כל התסמינים האחרים נעלמו מלבד מעט דם סמיך שנותר בסוף. שאלתי היא, האם אני צריך לקחת עוד תקופה את התרופה עד שייעלם סופית? או שעדיין הפרוקטיטיס לא נעלמה? אשמח לתשובה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה