דם סמוי- לחוצה ומודאגת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/04/2015 | 18:45 | מאת: נילי

אבי נפטר בגיל 65 מסרטן המעי הגס שהתפשט ללבלב. אני היום בת 63. עד היום עברתי כבר שתי קולונסקופיות. בבדיקה הראשונה נמצא והוצא פוליפ. הבדיקה השנייה לפני 4 שנים יצאה תקינה. במקביל אני עושה גם בדיקות של דם סמוי בצואה. לפני חודש ביצעתי בדיקה לדם סמוי ויצא חיובי 1/6. רופא המשפחה שלח אותי לייעוץ גסטרולוגי. הצלחתי לקבוע תור רק לחודש יוני (עוד חודשיים). האם עלי להיות לחוצה? האם חייבים לזרז עניינים ולמהר ? או שזה לא כל כך דחוף וחודש יוני זה בסדר? האם לדעתכם כדאי להקדים את הקולונסקופיה שאני עושה כל 5 שנים ולעשות אותה כבר עכשיו בדחיפות? תודה

18/04/2015 | 11:35 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, אני מבין שיש סיפור משפחתי של סרטן המעי, ואת עושה קולונוסקופיות אחת לחמש שנים כבדיקת סקר (ובצדק!). אין המלצה לבצע צואה לדם סמוי אחת לשנ אם את מבצעת קולונוסקופיה אחת לחמש שנים, במקרה הזה אין מקום לבדיקת דם סמוי בצואה. מזכיר לך שהרגישות של צואה לדם סמוי היא נמוכה ,יכולה להיות מושפעת ממאכלים ותרופות ,והבדיקה אצלך היא חיובית חלשה! לדעתי אין צורך בחהקדים את הקולונוסקופיה המתוכננת אבל כמובן שתטרכי להתיעץ עם רופא הגסטרו שלך ואם הביקור הוא בעוד חודשיים אין דחיפות להקדים.

18/04/2015 | 16:17 | מאת: נילי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה