שלשולים ובדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/04/2015 | 17:30 | מאת: אלה

אילו ממצאים בבדיקת קולונוסקופיה עשויים להתקבל עקב שלשול קבוע יומיום במשך תקופה של שלושה חודשים, ואחר כך הפסקה לחודשיים ואחר כך שוב חודש שלשולים כל יום, ואז הפסקה ואז שוב לכמה ימים והפסקה ושוב שלשול והפסקה . ככה זה נמשך בערך שנה וחצי . בדיקות דם עבור שיגלה - שלילי וסלמונלה גם שלילי. שיקוף בטן תקין. באולטרא סאונד יש אבן קטנה בכליה . מדובר בשלשול בדרגה 6 ו- 7 בסולם דרגות שלשול. האם יש עוד בדיקות דם שכדאי לעשות?

18/04/2015 | 11:24 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , בדיקת קולונוסקופיה משמשת ככלי אבחנתי חשוב בשלשולים כרונים. ניתן למצו תהליכים דלקתיים ,הסננתיים וגידולים שיכולים לתת הסבר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה