חשש לצליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/04/2015 | 10:57 | מאת: מירית

שלום רב, בתי בת שנה ו-4 חודשים , נולדה עם ריפלוקס והייתה מטופלת בזנטג עד לגיל 8 חודשים. מגיל שנה וחודשיים חזרה תופעת ההקאות לאחר בירור אצל גסטרו מקבלת לוסק 10 מ"ג בבוקר לפני האוכל עשינו בירור אצל נוירולוג+בדיקת קרקעית עיניים שיצא תקין. מאז הטיפול התרופתי הילדה הפסיקה להקיא אך לא עולה במשקל. יש לי ילדה נוספת בת 5 שיש לה צליאק. במסגרת בירור בדיקות דם לבתי הקטנה תוצאת הצליאק יצא שלילי עשינו בדיקה גנטית לצליאק ולהלן התוצאות: 1. נמצא האלל HLA-DQA1*5 2. לא נמצא האלל DQ2 3. לא נמצא האלל DQH-DQB1*03I02 אבקש עזרתכם בפענוח התוצאות של הבדיקה הגנטית, תודה מראש מירית

15/04/2015 | 19:35 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, על סמך הבדיקה הגניטת לא ניתן לאבחן או לשלול צליאק.יש לקחת סרולוגיה מתאימה ,לבצע אנדוסקופיה עם ביופסיות ממעי דק ולנסות דיאטה דלת גלוטין. הבירור יתבצע במרפאת גסטרו כמקובל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה