שלשולים כבדים ובחילות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/04/2015 | 19:23 | מאת: אלינה

היי , כבר מזה חודש וחצי שאני סובלת משלשולים כבדים . עברתי מספר בדיקות כולל גאסטרוסקופיה וקולונוסקופיה שיצאו תקינות ממתינה לתשובות של הביופסיה. חל שיפור במצבי כשבועיים היו יציאות תקינות אך היום שוב פעם נתקפתי בשלשולים המלווים בבחילות . חשוב לציין גם שחלה הקלה במצבי עדיין אני סובלת מצרבות וכאבים בצד שמאל של החזה ( ביצעתי גם בדיקת א.ק.ג שיצאה תקינה). אשמח לעזרתכם- מרגישה מיואשת. תודה!!

13/04/2015 | 20:33 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, אני מבין שאת סובלת משלשול כרוני. האבחנה המבדלת רחבה מאד. יש להמתין לתשובת הביופסיה.חשוב לקחת מספר תרביות מהשלשול לחיידקים ופרזיטים כולל טוקסין לחיידק הקלוסטרידיום.בגסטרוסקופ אני מיח שלקחו ביופסיה ממעי דק בשאלת צליאק שגם בא בחשבון! תרופות חדשות שאת לוקחת? יש גם לבצע תבחין סבילות ללקטוז.חשוב גם לשלול מחלות רב מערכתיות אחרות שיכולות לערב מערכת העיכול והביטוי יהיה שלשולים. לסיכום- האבחנה המבדלת רחבה מאד.אני ממליץ לעבור בירור מלא ומסודר כמקובל , במסגרת מרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה