עמילאז וליפאז גבוהים לאורך 8 שנים, ללא עמילאז בשתן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/04/2015 | 16:59 | מאת: EDIT

עמילאז כעת 174 וליפאז 78, עם תנודות קלות לרמה נמוכה יותר במהלך השנים. כל השנים-- ללא עמילאז בשתן. מה יכולה להיות הסיבה? מה ההמלצה? האם מבצעים אצלכם MRCP? מה העלות? [מכבי סרבו לכסות בדיקה זו. האם היא חיונית?] רב תודות מראש על מענה. אדית

13/04/2015 | 20:37 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, הילאז וליפאז יכולים להיות ממקור לבלבי ,בלוטות רוק ,מצבים תוך בטניים אחרים ,אי ספיקת כליות ,תרופות. בכל מקרה הערכים אצלך הם לא גבוהים מאד. הייתי ממליץ לשקול בצוע CT בטן, לראות לבלב ואברי הבטן בשלב הראשוני. רפואה שלמה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה