נזק למערכת הנשימה והחמרת כאבים וסימנים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/04/2015 | 20:41 | מאת: ריק

שלום רב, סובל מרפלוקס נורא ומעי רגיז, מלווה מדי פעם בכאבים בגב העליון ובמרכז החזה . לפני חודש חלה החמרה רצינית בכאבים בגב ושינוי ,שמתבטא בקשיי נשימה ,גלי חום ,חיוורון, רעידות ,צמרמורות, קושי בבליעה, חוסר תיאבון ושובע מהיר ,נפיחות בכל מערכת העיכול והופעת הסימפטומים לאחר ארוחות ובמהלך השינה. רופאי משפחה התקשו למצוא ולקשר בין התופעות - מבחינתם מדובר בוירוס במערכת הנשימה, כי מעורב גם שיעול וליחה רבה ,ועד כה אובחן ברונכיטיס. המצב רק מחמיר ולדעתי ,מקור הבעיה הוא מע' העיכול. האם ייתכן איזשהו שינוי או שיבוש במעק העיכול העליונה ,העשוי לזיהום קבוע של איברי הנשימה? האם המקור לכאבי גב עליון וחזה עשוי להיות כיב קיבה וכד' או שזה אופייני לבעיה יותר מסוכנת? תודה רבה למשיב !

11/04/2015 | 18:59 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , רפלוקס קשה וממושך חכול לגרום לדלקות ראה או דלקת דרכי נשימה.איני בטוח שכל התלונות שלך מוסברות ע"י רפלוקס. לאור העובדה שאתה מדווח על קושי בבליעה אני ממליץ לך לעבור גסטרוסקופיה במידה ולא עשית לאחרונה. בברכת רפואה שלמ!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה