פיקולוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/04/2015 | 07:34 | מאת: שרונה

שלום וחג שמח לצוות הפורום לפני מספר ימים הייתי אמורה לעבור קולונוסקופיה, התנהלתי לפי כל ההנחיות, יום לפני הבדיקה בשעות הערב לקחתי את המנה הראשונה של הפיקלוקס ולאחר כשעתיים + התחלתי להרגיש קור פנימי בכל הגוף שהתגבר , הלכתי לישון (עדיין ללא שום תהליך התנקות), בשעות הלילה התעוררתי במיטה כשכולי מזיעה בזיעה קרה ועם תחושת חום לא נעימה בכל הגוף, לאחר מספר דקות כשהגוף נרגע הרגשתי לראשונה צורך ללכת לשירותים, קמתי , אך לא הגעתי, אבדתי את הכרתי ל 2-3 קות כשבעלי התעורר לשמע "בום", למרות שלמעשה תהליך הניקוי החל בעודי על הרצפה, הגעתי לחדר מיון ע"י נט"ן , טופלתי במיידית עם 2 ליטר נוזלים בטפטוף מהיר מכיוון שלדברי הרופאה הגעתי מיובשת לחלוטין וזאת ללא שום תהליך ניקוי "היסטרי" אלא ממש תהליך "בקטנה" כמעט שגרתי כמו שעלול לקרות ברגיל ללא החומר, מעבר לכל החבלות בגוף ושבר בכף היד, יש לי שאלה : האם יתכן שישנה תגובה מסויימת לחומר? אני אדם בריא, ללא בעיות , אני בת 53 והופניתי לבדיקה עקב דמם מזערי (בניגוב), אשמח לשמוע את דעתכם למקרה זה ואיזה פתרון אפשרי על מנת לבצע את הבדיקה, כי ברור שאת החומר הזה לא אקח שוב, כרגע הבדיקה נדחית לשלב מאוחר יותר והרופא גסטרו ביקש שרק אהיה קשובה לגופי ואגיע לביקורת בעוד חצי שנה, תודה וחג שמח

11/04/2015 | 18:54 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, אין תגובה אופייניתלפיקולקס שאני יכו לחשוב עליה במקרה שלך.יכול להיות שהיו הפרעות באלקטרוליטים שגרמו לרופא לחשוב שהיית מיובשת מאד.אופציה נוספת שהלחץ דם היה נמוך! בשלב זה אין דחיפות לבצוע הבדיקה.לאחר שתחלימי אפשר לנסות חומר הכנה אחר או לעבור את ההכנה במסגרת אשפוז בברכת בריאות שלמה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה