כאבים בבטן עליונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/02/2015 | 11:11 | מאת: חגית

שלום, יש לי כאבים בבטן העליונה מעת לעת עקב חומציות יתר בקיבה. אני מטופלת כבר כחודש וחצי בנקסיום. 1) האם הכאב בבטן העליונה שאני חווה מזיק או שרק גורם לחוסר נוחות עבורי? 2) מה עושים בגסטרוסקופיה שיכול לפתור את הבעיה? 3) ללא קשר, אני חווה בלילה כבר כחודש התקשות בבטן, כל פעם במקום אחר . מה זה יכול להיות? למה זה קורה? עשיתי בדיקת אולרסאונד בה הודגמה בכבד המנגיונה של 2 ס"מ וציסטה פרפלבית בכליה של 1.8 ס"מ אך בביקורת מעקב אחרי 3 חודשים הם לא גדלו. תודה וכל טוב, חגית

על מנת לקבוע אם מדובר במצב "מזיק" יש צורך להגיע לאבחנה. גסטרוסקופיה היא בדיקה אבחנתית ומצבים מסויימים טיפולית, לדוגמא כריתת פוליפים בקיבה, הוצאת גופים זרים מהקיבה ועוד. איני חושב שהממצאים בכבד מסבירים הסימפטומים. יש מקום לבצע גסטרוסקופיה. לפנות לגסטרואנטרולוג. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה