בעיות מעיים עם כאבים ברגל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/02/2015 | 23:05 | מאת: שלו'

אני בגיל ה 30, יש לי בעיות במעיים כבר מאז שהייתי ילד, מה שזכור לי שתמיד אחרי ארוחת בוקר הצרכתי לשירותים, הבעיות הלכו וגברו עד שהגיע למצב שכמעט כל היום הרגשתי כאבי בטן ולפעמים אפי' כאבים קשים, בדיקות וטיפולי רופאי המשפחה לא העלו כלום, בשלב מסוים עשיתי בדיקה ברופא פרטי שבדק אותי עם מחשב ואמר לי שאני רגיש לגלוטן מאז אני מקפיד מאוד לא לאכול גלוטן כלל, זה אכן השפיע עלי לטובה וכבר אין לי כאבים במשך רוב היום, אבל עדיין אין היציאות שלי סדירות ואני יוצא כמה פעמים ביום ובעיקר בשעות הבוקר בממוצע זה בין 3 ל 5 פעמים, לפעמים זה לוקח לי הרבה זמן כשבכל 5 עד 10 דקות יוצא לי עוד קצת, גם מפעם לפעם שלשול ולפעמים זה מאוד קשה לצאת, אחד מן הדברים שהם כמעט כל יום שאחרי השלב של היציאות אני מרגיש חולשה ברגל ובעיקר ברגל ימין, אבקש לקבל עצה בנושא 1) מה ניתן לעשות לגבי המעיים, 2) האם ידוע לכם על קשר בין מעיים לכאב ברגל. תודה רבה

מבחינת המעי ראשית יש להגיע לאבחנה מדוייקת. לא ברור לי איזה בירור נעשה. בדיקה בעזרת מחשב? דוגמה לקשר בין המעי לכאב ברגל : במחלות מעי דלקתיות כדוגמת קרוהן או כוליטיס כיבית יש לעיתים מעורבות מפרקית. דוגמא אחרת היא במחלת קרוהן כאשר נוצרת מורסה המערבת את שריר הפסואס ואז יש צליעה וכאב המקרין לרגל. לכן מומלץ בירור מסודר אצל גסטרואנטרולוג התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

01/03/2015 | 11:10 | מאת: אתי

יש לעשות בירור יותר מעמיק, התופעות שציינת והכאבים ברגל אכן יכולים הצביע על מחלות מעיים דלקתיות כמו קרוהן או קוליטיס. מניסיון שלי שימוש בתוסף כורכום (קונה את של סופהרב) מאוד מועיל לטיפול במחלות הללו כיוון שלכורכום גם יש יכולת להפחית כאבים ונפיחות(בדלקות מפרקים למשל) וגם להתמודדות עם מצבי דלקת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה