תפקדי כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/01/2015 | 21:07 | מאת: מאיה

אני בת 44 בריאה . בבדיקות דם לפני שנה ALP 149, ALT 53, שאר תפקודי כבד תקינים. וירולוגיה HBV ן-HCV שלילית. צהבת שלילי , Liver Kidney Microsome Ab -שלילי Antinuclear Ab Adults-שלילי . Smooth Muscle Ab-שלילי TransGlutaminase (IgA) A-שלילי ב-US כבד שומני. כולסטרול ל"ד וסוכר תקינים. משקל לפני שנה52 גובה 149 ס"מ. שוללת אלכוהול וסיגריות. ירדתי 3 ק"ג לאחר דיאטה דלת שומן . לפני חצי שנה נרמול כל תוצאות הכבד למעט ALP 150.ז.AMA שלילי. בבדיקה אתמול ALP 160 , שאר תוצאות כבד תקינות. AMA שלילי. האם מדובר ב- PBC או שהALP גבוה בגלל כבד שומני. מה ניתן לעשות כדי לטפל בבעיה, האם יש בדיקות לא פולשניות כמו MRI כדי להגיע לאבחנה?

מציע לפנות עם כל התוצאות למרפאת כבד ולהשלים בירור בהתאם. במרבית המקרים של PBC ה- AMA חיובי (ב- 95% מהמקרים) התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה