חשש מקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/01/2015 | 15:37 | מאת: רני

שלום לכולם. לפני כחודש וחצי התעוררתי באחד הבקרים עם מעט בחילה. ביום שאחרי היו לי כ4-5 פעולות מעיים (בד"כ יש לי 2 ביום), ובהמשך השבוע חוזר תיאבון ובחילות באו והלכו. ביום שבת לאחר חמישה ימים נתקפתי ביום נוראי במהלכו רצתי כ-15 פעם לשירותים, והרגשתי כל הזמן כאילו איני מרוקן. בערב הייתה הקלה, וביום לאחר מכן הלכתי לרופא המשפחה. הרופא חשד כי מדובר בתולעים במעיים ונתן לי אנטיביוטיקה לשמונה ימים, לאחר לקיחתם חשתי הקלה, אך שוב לאחר שבוע חשתי בחילות קלות, ובימים ספציפיים גם נכנסתי לשירותים כ4-5 פעמים. אני מנסה עכשיו להפסיק עם הנס קפה בבוקר ושתיית חלב, ובנתיים נראה שיש הקלה, אך היום חזרו בדיקות הצליאק וממה שראיתי היה רשום "false" באתר של קופה"ח שלי. בתקופת לקיחת הכדורים וגם טיפה אחרי חשתי לפעמים דכאונות קלים, וחוסר תיאבון עקב כך, ובקיצור (וסליחה על הפוסט הארוך) לא תענוג גדול. בשבוע האחרון עשיתי שיחת הרגעה ואני לא יודע אם היא זו שמשפרת את המצב, או מה לעזאזל. הלכתי גם לרופא גסטרו ששלחו אותי לבדיקת קולונוסקופיה. אני קצת חושש מהבדיקה עקב הדברים הנלווים אליה, ולא שש לעשות אותה כרגע. אני נכנס עוד שבועיים לתקופת מבחנים ומפחד לפגום בהם בגלל הבדיקה. רציתי לדעת אם לדעתכם יכול להיות שמדובר במצב נפשי או לחץ כלשהו שגורם לעניין? שוב כרגע אני מרגיש יותר טוב, אך הבחנתי שהצואה שלי נעשתה מעט שטוחה בימים האחרונים (לא בצורה קיצונית, אבל זה כאילו מישהו יישר אותה בשני הצדדים). שוב אני קצת חושש לרוץ ולעשות את הבדיקה ורוצה לדעת אם לדעתכם כל התסמינים הנ"ל לא מכריחים בדיקה. יש לציין כי גם ביצעתי בדיקות צואה שחזרו שליליות ובדיקות דם שחזרו תקינות חוץ מחריגה קטנה במספר כדוריות הדם הלבנות (היה לי 9.5% במקום 9.0). אני קצת מפחד גם מהמחלה הארורה. אני רק בן 23 ואין לי עבר משפחתי או משהו, אבל אשמח להוריד מליבי את הדאגה לגבי כך. מצטער על הפוסט הארוך, תודה לכל מי שיגיב.

במידה ואתה מתלבט / חושש רצוי לפנות לרופא המשפחה לשיחת הבהרה או הערכת מצב מחודשת. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה