בהמשך לתשובה מה - 14.1 בקשר לתפקודי כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/01/2015 | 00:32 | מאת: זיו

שלום א. האם יש אינטראקציות בין התרופות דלהלן לתוספי המזון שבהמשך? ב. האם יש מהתרופות הללו תרופה שעלולה להשפיע על הכבד ו/או להסביר עליה באנזימי כבד מסוג alt - ast ? ג. כנ"ל לגבי תוספי התזונה, האם יש משהו מהם שעלול להזיק לכבד ו/או להסביר עליה באנזימים הנ"ל? ד. האם יש בעיה בנטילת תוספי המזון הללו לתקופה ממושכת? 1. פרוקור 200 מ"ג מזה כמעט חצי שנה 2. קלקסן זריקה כמה חודשים, הופסק לפני כחודש 3. ונקומיצין דרך הפה כמה חודשים בגלל קלוסטרדיום, כעת לקראת הפסקה במינון מינימלי. 4. לנטון 5. אינהלציות 1. אבאונד - abound abbott - מכיל ארגנין, גלוטמין ו-HMB 2. Saccharomyces Boulardii - פרוביוטיקה ספציפית לקלוסטרידיום 3. ויטמין C 4. פרוביוטיקה רגילה 30 מילארד 5. ברזל עדין (סולגאר) 6. פרופוליס בכמוסות 7. דרמה קליר (סופהרב) מכיל אבץ/ויטמין A/ ויטמין E/נחושת וצמחי מרפא תודה רבה

פרוקור הינה תרופה אשר בהחלט עשויה לגרום להפרעה בתפקודי כבד, בכלל תרופות עלולות לגרום להפרעה כזו. בכל זאת כפי שציינתי בתשובתי הקודמת מומלץ לפנות להערכה במרפאת כבד / לפנות לבירור ראשוני מקדים אצל הרופא המטפל התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה