סותרי חומצה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/01/2015 | 15:48 | מאת: אבי

שלום האם כל מי שנוטל אספירין באופן קבוע צריך לקחת גם סותרי חומצה בכדי למנוע פגיעה בירית הקיבה? אם כן, מדוע, הרי זה עם ציפוי מיוחד, לא כך? ועל איזה מינון של אספירין מדובר, האם גם במינונים נמוכים? ולגבי סותרי חומצה, האם יש להם תופעות לוואי בשימוש ממושך? זה פוגע במערכת כלשהי בגוף? תודה

אין המלצה גורפת חד משמעית לכך, באופן עקרוני קיימים מספר פרמטרים אשר נעזרים בהם וביניהם - האם קיימת סיבה אחרת לנטילת סותרי חומצה (כגון צרבת וכו) האם קיימת היסטוריה של דמם ממערכת העיכול ואם כן מה הייתה סיבתה כמו גם גורמים אחרים. כמו לכל תרופה ייתכנו תופעות לוואי מציע שתפנה/י לרופא המשפחה לקבלת הסבר מפורט והתאמת הטיפול התרופתי למצבך. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה