ירידה במשקל ללא סיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/01/2015 | 06:09 | מאת: טל

אני בת 21, בריאה בד''כ פרט לאסתמה, וממש לאחרונה (4 חודשים) גיליתי בשקילה מקרית שירדתי המון במשקל ללא כל סיבה (שום דיאטות או פעילות מוגברת, להיפך-אני בחופש ופחות פעילה מאי פעם), 25 קילו מהשנה שעברה (יש עודף משקל), אך לא יודעת תוך איזה פרק זמן בדיוק. יחד עם קשר לימפה מוגדל (1.5 ס''מ) ומעובה צמוד לפרוטיס מימין, חום מדי פעם, קצת חוסר תיאבון, כאבים בשלד (כמו כאב בחזה מימין מעל השד שמקורו לא ידוע כבר שנה ובשוקיים) ועייפות רבה שלח אותי המטולוג לCT כל גופי (לא פט, רגיל) לשלילת לימפומה, ולמזלנו ראו חוץ מקשר הלימפה מימין ללסת עוד אחד משמאל ללסת ועוד אחד בבטן בלבד (המעי לא מוזכר בבבדיקה חוץ מהעובדה שחומר הניגוד עובר בחופשיות עד לקולון), כך שדי שללנו לימפומה (אגרסיבית לפחות, אינדולנטית לא). ביופסיה לא מתוכננת בינתיים. אך עדיין נשארו הסימפטומים (שמזכירים סרטן)והירידה הגדולה במשקל ללא שום סיבה והרופא הציע לעשות בירור גסטרו', במיוחד כי גם לסבא מצד אבא היה סרטן מעי גס (אגב לדודה מצד אמא היה סרטן שד שנפטרה ממנו, לדוד מצד אמא לימפומה שנשנתה, וסבתא מצד אבא לוקמיה כרונית סופנית כנראה. היסטוריה לא משהו...). האם לדעתך בגיל 21 ובמקרה שלי יש סיכוי בכלל לסרטן גסטרו' כלשהו וכדאי להבדק ע''י גסטרואנטרולוג או שבכלל כדאי לחפש כיוונים אחרים? תודה רבה

מומלץ לפנות לייעוץ / חוות דעת מסודרת. מניח שההחלטה לגבי אופי ותזמון הבירור תתקבל בהתאם לנ"ל התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה