דלקת כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/12/2014 | 21:26 | מאת: יניב

שלום אלו מדלקות הכבד מדבקים מאדם לאדם? והאם עלולים להידבק במסגרת בית החולים או בית אבות וכדומה אם יש חולה בחדר עם דלקת כבד (אינני יודע מאיזה סוג בדיוק יש לו)? דלקות כבד נגיפיות (הפטיטיסים) יכולים להיות מועברים מחולה לחולה באמצעות אנשי הצוות? איך נדבקים? האם בדיקות דם שגרתיות של תפקודי כבד עשויים להעיד/להחשיד בדבר קיום דלקת כבד נגיפית? למשל כאשר ALT ו - AST מוגברים פי שניים ויותר מהגבול העליון של הנורמה, האם זה מתאים לדלקת כבד? (בילורבין תקין ואפילו נמוך ו GGT ו - ALK.PHOSPHAT בטווח הנורמה). תודה

דלקת כבד מסוג B או C יכולה לעבור במגע דם לדם מאדם לאדם. הפרעה בתפקודי כבד AST ALT יכולה לייצג דלקת כבד, אך יכולה להיות קשורה גם לבעיה אחרת. בדיקת דם לנוגדנים לנגיפים תיתן את התשובה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה