רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/12/2014 | 15:56 | מאת: עדי

שלום, אחרי תקופה של כ3 שנים של כאבי בטן(בת 20), ללא מאפיינים קבועים (רק כאבים בעיקר בבקרים) והרבה בדיקות התחלתי לחשוד ברגישות ללקטוז, הפחתתי והפסקתי כלל מוצרי חלב ומצבי השתפר. שאלות: א- רופא גסטרו (וגם רופאת משפחה) אבחן אותי עם רגישות ללקטוז ומעי רגיש. האם הגיוני לאבחן ללא בדיקה ? החששות שלי שאני מרגישה הקלה "דמיונית" שמושפעת נפשית ובעצם אין לי רגישות. ב- האם הגיוני שכאבי בטן שנובעים מעיכול חלב מופיעים אצלי כמספר שעות ארוכות אחרי האכילה? (9-10 שעות)? תודה רבה,

אמנם אפשר להגיד כי קיימת רגישות ללקטוז לפי ניסיון החיים והרגלי התזונה. מדויק יותר לאבחן זאת באמצעות מבחן נשיפה המתאים לכך. ניתן לבצעו במכוני הגסטרו בארץ - מבחן לקטוז.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה