הסבר על תוצאת בדיקת MRE

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/10/2014 | 23:09 | מאת: יגאל

שלום, אשמח לדעת מה הממצא ומהו הטיפול הממומלץ. אציין כי כל בדיקות הדם הנוספות שביצעתי בחדש ל IBD היו תקינות. עבר קולונוסקופיה עקב דימום רקטלי, אובחן כיב גדול ושתי אפטות באיליום סופי. היתר תקין. לפי ביופסיה תסנין לימפוציטרי בלמינה פרופריאה ומוסקולריס מוסקוזה. הבדיקה בוצעה אחרי שתיית מניטול לפני ואחרי הזרקת גדוליניום וגלוקגון, הושגה דיסטנציה מניחה את הדעת של המעי לכל אורכו. ההאדרה נראית במסתם האיליוצקלי עצמו וב- 3 ס"מ אחרונים של האיליום הטרמינלי. לא מדובר בעיבוי דופן אלא בהאדרה בולטת. בסדרת הדפוזיה נראית רסטריקציה באזור המסתם האיליוצקלי. תמונה לא אופיינית למחלת קרון. במזנטריום בסמוך למסתם האיליוצקלי נראות מספר בלוטות בקוטר עד 11 מ"מ ראה תמונת מפתח. הבלוטות הקטנות בשומן בסמוך למסתם האיליוצקלי עוברות רסטריקציה, כמו כן התוספתן עובר רסטריקציה. העובי שלו מגיע ל- 4.6 מ"מ. אין עדות למחלה פריאנלית. אין עדות לנוזל חופשי, סינוס טרקטים או אבצס. לסיכום: האדרה ניכרת של אזור המסתם האיליוצקלי בתמונה רדיולוגית לא אופיינית למחלת קרון, הממצא דורש המשך מעקב.

30/10/2014 | 17:20 | מאת: נורמה

אני צריך לעשות גםmre האם הבדיקה בעייתית אמרו שמשלשלים אחרי בגלל החומר ששותים. זה נורא? מתמשך כמה זמן?

30/10/2014 | 17:52 | מאת: יגאל

החומר ששותים אכן משלשל.. כדאי שתתרוקן בבית החולים לפני הנסיעה הביתה. הבדיקה עצמה אורכת כ 40 דקות והכנה של שעה לפני בשביל שתיית החומר.

05/11/2014 | 18:30 | מאת: יגאל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה