כאבי בטן - האם אבנים בכיס המרה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/10/2014 | 17:52 | מאת: שני

שלום, היו לי פעמיים כאבי בטן חזקים, אתמול ולפני כחודש. הכאבים היו בלילה לאחר ארוחה, בבטן העליונה המרכזית(מתחת לחזה) ומצד ימין, למספר שעות כאשר הכאב הוקרן לגב מצד ימין. בפעם השנייה נרדמתי עם הכאבים אך כנראה התעוררתי מהם לאחר שעתיים, הפעם בנוסף עם צרבת קלה. אציין כי אני בעלת עודף משקל לא קטן אך גם לאחר ארוחות כבדות לא קרה לי דבר כזה אף פעם, מה גם שבשני המקרים הללו הכאבים משום מה החלו רק לאחר שתיית מים קרים, כ - 2 כוסות ברציפות(אציין גם כי שתיתי זמן מה לאחר הארוחות ולא בסמוך להן, והארוחות לא היו שומניות או כבדות). חוץ מהכאבים לא נלוו תופעות נוספות. לא יודעת אם קשור, אך עדיין לא התפניתי מהבוקר ובדרך כלל היציאות שלי סדירות מדי יום, אך אין תחושת עצירות, למעט חוסר נוחות קלה באזור הטבור שחלפה. כמו כן היה כאב בטן קצר לאחר שתיית צ'ייסר באירוע, ויום לפני חוויתי כאב בצלעות הבטן כשהרמתי את אחייניתי בת השנה. קבעתי בינתיים תור לרופא משפחה. בכל זאת אשמח לחוות דעתך, על פי מה שקראתי, חושדת באבנים בכיס המרה. האם מדובר על כך או משהו אחר? בנוסף מעוניינת לדעת האם יש קשר בין המקרים האחרונים שציינתי לכאבי הבטן לאחר האכילה. תודה.

יש אבחנה מבדלת. אבנים בכיס מרה היא אחת מהן. דלקת בקיבה? תרסריון? מומלץ בדיקת גסטרואנטרולוג מסודרת התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה