פרוקטיטיס במעי התחתון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/10/2014 | 20:06 | מאת: חגית

שלום, בת 34 מעשנת, בריאה בד"כ, כבר שנים שאני סובלת מעצירות, דבר ידוע עוד מגילאי 7-8 כאשר בילדות יכולתי להסתובב ללא יציאות משך של 4-5-6 ימים ללא צורך במתן צואה וללא כאבים מלבד בטן נפוחה. לאחר שנים העצירות הסתדרה מעצמה, יציאות של יום - יומיים גג. לפני שנה בערך העצירות חוזרת כל כמה חודשים, מלווה בשבועיים בערך של שבועיים ללא פעילות מעיים (התכווצויות וצורך במתן צואה) שימוש בנרות, שתייה מרובה ופעילות גופנית פתרו את הבעיה וזה חלף מעצמו. לאחרונה (חודשיים בערך)בעת עצירות ושימוש בנרות הופיע דימום בהיר וטרי בתחילת היציאה וחלף מעצמו. מאז מקפידה יותר על פעילות גופנית, שתייה, שימוש בבנפייבר ונרות מידי פעם...לאחרונה הוספתי גם סופרלס והיציאות חזרו להיות תקינות אך יחד עם זאת מלוות מידי פעם בדימום. שמתי לב שבעת החדרת נרות מופיע דימום בהיר מלווה בריח לא נעים. הייתי אצל פרוקטולוג כירורגי שבדק טען שאין טחורים (תמיד חשבתי שיש) ואבחן רושם לפרוקטיטיס במעי התחתון ושלח להתייעצות גסטרואנטרולוג וקולונוסקופיה. שאלותיי: למיטב הבנתי התסמינים הנפוצים של פרוקטיטיס וקוליטיס כוללים שלשולים דמיים, דימום רקטלי, כאבי בטן, צורך ביציאות שאינן קיימות. לי אין אף אחד מהתסמינים הללו, אין לי כאבים לא בבטן ולא באזור הרקטום, אין לי שלשולים מלבד דימום רקטלי ועצירות שבאה והולכת אין משהו אחר. האם אכן מדובר בפרוקטיטיס או שחלילה בתסמינים של סרטן המעי הגס או משהו אחר שאינו ידוע לי? תודה

יכול להתבטא רק בדימום רקטלי, לעיתים דלקת של מעי שמאלי גורמת לעצירות. צריך יעוץ גסטרואנטרולוג וביצוע בדיקת קולונוסקופיה וסריקת כל המעי הגס ומעי דק סופי עם נטילת ביופסיות על מנת לאבחן ביתר דיוק התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה