פנקריאטיטיס חריפה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/10/2014 | 14:36 | מאת: אוריאל

צהרים טובים! אימי שוחררה מאישפוז בבית חולים לאחר שנותחה והוצא כיס המרה שלה. היא אושפזה בעקבות כאבי בטן חזקים והקאות בלתי פוסקות. בדיקות הדם הראו שהיא סובלת מדלקת לבלב חריפה והיא אושפזה בצום ועירויי נוזלים. מצבה השתפר תוך 24 שעות ונראה שהטיפול היה טוב..בהמשך האישפוז בוצע ניתוח זעיר פולשני וכיס -המרה הוצא. היא שוחררה הביתה במצב טוב. אימי אישה בת 62 בריאה בדרך כלל ,עובדת במשרה מלאה ופעילה התנדבותית. האם היא צריכה להיות במעקב במרפאת גסטרו באופן מידי תוך ניטור אנזימי הכבד והלבלב. האם הבדיקות יכולות להראות שהנזק תוקן או שמא יש נזק מסוים. אני יודע שהרופאים בפורומים הרפואיים עושים מלאכת קודש ואני מודה להם על כך.

התפתחות דלקת לבלב משמעה שאבן או אבנים עברו בדרכי המרה. מעקב ע"י בדיקות דם והדמיה . האם תפקודי כבדי חזר לתקין. מומלץ ביקורת גסטרואנטרולוג. לשקול הדמיית דרכי מרה ע"י בדיקת הדמיה ( eus,mrcp ) התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה