מחסור בברזל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/10/2014 | 20:22 | מאת: יעל

שלום רב, יש לי פריטין 30 וטרנספרין 3. המוגלובין 11. כבר שנה. רציתי לשאול מה יכולות להיות הסיבות מבחינת אי ספיגה של ברזל כתוצאה ממה? וכן שמעתי שזה יכול להיות גם גידול אולם אין לי שום כאב בטן, בחילות, צרבות או שינויים ביציאות. תודה

חשוב מה גילך. בנשים צעירות סיבה מספר אחת לחוסר ברזל היא איבוד דם במחזור ובמהלך לידות. יכולות להיות גם סיבות של תת ספיגה לדוגמה מחלת צליאק (ניתן לבצע בדיקת דם לנוגדנים) יכול להיות איבוד של דם במערכת העיכול בצורה גלויה או סמויה. בהתאם לחשד קליני מבצעים גסטרוסקופיה + קולונוסקופיה ולעיתים בירור פתולוגיה במעי דק ( סיטי בטן, קפסולה של מעי) לכן המשך בירור ע"י רופא משפחה וגסטרואנטרולוג התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

22/10/2014 | 14:04 | מאת: יעל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה