נפיחות בבטן וגזים לאחר גרידה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/10/2014 | 09:29 | מאת: דניאלה

שלום לפני שבועיים עברתי גרידה בשל הריון לא תקין (שק הריון ריק). לאחר הגרידה היתה לי עצירות של מספר ימים ולאחריה ההיפך אבל זה עבר ומאז יש לי נפיחות בבטן , חוסר נוחות וריבוי גזים עם ריח מאו דלא נעים לאחר האוכל ולא כ"כ משנה איזה אוכל. תופעה שלא היתה לפני כן. האם יכול להיות קשר לגרידה או לחומרי ההרדמה הכללית ? האם יש קשר לפעילות הורמונלית בגוף? אציין כי לפני כחודשיים הפסקתי לאכול מוצרי חלב (בשל סחרחורות וזה עזר מאוד). אין לי עצירות או שלשולים במצב הרגיל. אבל יש לי כאב בטן חד לפני מתן הצואה שחולף לאחר מכן מזה מספר חודשים. אציין כי לפני כחצי שנה היתה לי הפרעה בתפקודי כבד שהסתדרה לבד במסגרתה עשו לי צילום בטן ולא נראה כל ממצא חריג בכבד או באיברים האחרים שרואים בצילום מסוג זה. האם יכול להיות שיש לי איזשהי מחלת מעיים ?

לא ניתן לעשות קשר ישיר לגרידה או לחומרי הרדמה אך לא ניתן להתעלם מהעובדה כי החל מיד לאחר גרידה. האם קיבלת אנטיבוטיקה ? בכל מקרה במידה וסימפטומים נמשכים לגשת לגסטרואנטרולוג לבירור מסודר התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה