בדיקות קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/10/2014 | 00:29 | מאת: מאיר

אנוכי בגיל 60 + , לאחרונה בוצעה בדיקת קולונוסקופיה - הבדיקה עברה תקין מלבד כריתת פוליפ ( אחד ) ססילי בגובה 10 ס"מ בעובי 15 מ"מ, עדיין לא התקבלו התוצאות מבדיקות הביופסיה. שאלתי האם אימי ( בגיל 90 ) חייבת לבצע גם בדיקת קולונוסקופיה. לתשובתכם אודה בתודה מראש!

כאשר מאבחנים פוליפ במעי הסיכוי כי גם לקרובי משפחה מדרגה ראשונה יהיה פוליפ גבוה יותר ומומלץ לבצע קולונוסקופיה סקר. האם לבצע בדיקת סקר בגיל 90 , תלוי במצב הכללי של החולה,וברצונו התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה