הליקובקטר, נורה אדומה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/09/2014 | 15:31 | מאת: שירה

אני בת 46, חודש לאחר טיפול בחידק הליקובקטר ( הטיפול ערך כעשרה ימים) בבדיקת נשיפה יצא כמות של 73 ( לפני תחילת הטיפול), כעת חודש לאחר מכן אני עדיין מרגישה תופעות שהרגשתי בעת נטילת הכדורים. כגון : חנק בגרון טעם מר, לא נטלתי פרוביוטיק במהלך הטיפול. האם זה נורמלי? מה ההמלצה?

באופן עקרוני לאחר טיפול ניתן לוודא ארדיקציה של החיידק (הצלחת הטיפול) כחודש לאחר סיומו. באופן פרטני רצוי לשקול הרחבת הבירור במידת הצורך מול הרופא המטפל / גסטרואנטרולוג ובהתאם לתמונה הכוללת (בדיקות דם / אנדוסקופיה וכו) התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה