חשד לקרוהן, תוצאות בדיקה לא ברורות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/09/2014 | 10:55 | מאת: אנונימי

שלום רב בן 20, שלשולים, כאבי בטן ויציאות מרובות מדי יום כבר למעלה משנה בוצעה קולונוסקופיה, באבחנה: "דלקת קלה עם אפטות בודדות באילאום הסופי" נלקחה ביופסיה וקיבלתי היום את התוצאות: באבחנות קליניות נרשם ILEITIS TERMINAL בבדיקה מיקרוסקופית נרשם SUPERFICIAL INTACT FRAGMENTS OF ILEAL MUCOSA מעבר לכך אין יותר אינפורמציה בכל הדף. האם האבחנה הקלינית מתייחסת לתוצאות הביופסיה? כי בבדיקה המקרוסקופית נראה שלא נמצא שום דבר! אשמח לעזרה

25/09/2014 | 15:34 | מאת: sky

אכן הבדיקה המאקרוסקופית מחשידה למחלת קרוהן במעי הדק הסופי ואכן גם הסימפטומים. צא אוכל להתייחס לתוצאות הביופסיות מכיוון שהם לא מפורטים מספיק. יש לדבר עם הרופא הגסטרו בנוגע להמשך הטיפול והבדיקןת. הרבה בריאות.

האבחנה של מחלת קרוהן מבוססת על מספר מרכיבים ביניהן התסמינים הקליניים, בדיקות המעבדה, בדיקות ההדמייה, התמונה האנדוסקופית וההיסטולוגיה. ככל הנראה התמונה האנדוסקופית התאימה לדלקת של המעי הדק הסופי (גם כאן לא מבססים אבחנה רק על סמך תמונה זו, לדלקת זו מספר גורמים אפשריים). מציע לפנות לרופא המשפחה או לגסטרואנטרולוג המטפל. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה