האם יש חשד לציליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/09/2014 | 13:18 | מאת: אחת

שלום להן תוצאות בדיקת דם IGG 1023 IGA - 63 IGM - 98 סובלת משלשולים אחת לכמה שבועות אציין כי בבדיקת מנגנון בליעה {רנטגן{ נרשם בצל התריסריון תקין מעבר חופשי בתריסריון ובבדיקת אנדוסקופיה נמצא אודם וגרנולריות קלים באנטרום בעקבות זיהום HELICOBACTER PYLORI כרוני אולם המעי הדק לא נבדק בבדיקה זו. האם יש חשד לציליאק לתשובתכם המהירה אודה אחת בת 30

21/09/2014 | 19:23 | מאת: sky

על פניו לא ניתן לדעת האם יש צליאק. בדיקות הדם שציינת הם לא נוגדנים לצליאק. יש הרבה סיבות לשלשולים. לא נשמע סביר שבגסטרוסקופיה לא בדקו את המעי הדק . אני מציע לך ללכת לרופא המשפחה ולהיבדק לבדיקות דם של צליאק אשר יכולות לשלול או לאמת את המחלה בכמעט 95 אחוזים ולצורך אבחנה סופית תצטרכי לעשות גסטרוסקופיה ( במידה והבדיקה תצא חיובית) אני מניח שרופא המשפחה שלך יודע באיזה בדיקות מדובר אבל ליתר ביטחון: celiac screen anti ttg+ dgp( Iga+Igg) תעדכני בתוצאות. הרבה בריאות...

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה