אבחון שגוי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/09/2014 | 00:03 | מאת: דפנה

שלום רב! אני בת 35 לפני כ-4 שנים כשהייתי אצל אנדוקרינולוגית היא החליטה שעליי לבדוק אפשרות לצליאק בגלל הרזון שלי . היא שלחה אותי לבדיקת דם , אני לא יודעת מה היה בדיוק בבדיקה מאחר ואין לי אותה אבל היא יצאה שלילית . מאז אני עדיין לא רגועה , יש לי תחושה ממה שקראתי על המחלה שיש לי אותה למרות שאין לי תסמינים קשים כמו שלשולים או כאבי בטן . מאז ומתמיד הייתי רזה ולא התפתחתי בצורה תקינה בכלל . יש לי אנמיה שלא מצאו את סיבתה למרות שעשיתי את כל הבדיקות , אני סובלת מעייפות תמידית והכי משמעותי אני מניחה שהיה לי אח מנישואים ראשונים של אבי שנפטר מצליאק . הייתי מעוניינת לגשת באופן פרטי לרופא שיבדוק את הנושא ביסודיות למי עליי לפנות? האם אפשר להסתמך רק על בדיקת הדם שנעשתה לי?

18/09/2014 | 13:42 | מאת: Sky

ניתן לעשות בדיקה גנטית לצליאק וגסטרוסקופיה כדי לשלול סופית אי סבילות לגלוטן ( צליאק ) הברולוגיה מדוייקת ב97 אחוז מהמקרים לכן סיכויי סביר שאין לך צליאק.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה