שלשול ועצירות כרוניים, ותרופה למניעה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/09/2014 | 07:35 | מאת: אבי

שלום רב, אבא שלי (יליד 1930) סובל מתופעות של שלשולים ועצירות לסירוגין. על רקע זה, הפנה אותו גסטרואנטרולוג בקהילה לבדיקת קולוסקופיה בשנת 2013. התוצאה:בדיקה רקטלית ללא גושים. הכנה בינונית-סבירה. רירית המעי הגס נראית תקינה במגבלות הבדיקה. לא ניתן לשלול ממצאים זעירים. הרופא הסתפק בממצאים אלה ולא שלח לבדיקות נוספות. בכל זאת רציתי לשמוע חוות דעת נוספת דרך כללית מושלם. גם הרופא הבכיר, לא המליץ לחזור על הקולוסקופיה ואף לא הפנה לבדיקות אחרות. שאלתי הראשונה, האם אכן תופעה של שלשולים ועצירות אופיינית לאנשים בגיל מבוגר, ופשוט צריך להמשיך להתמודד עם זה מבלי לחפש גורם או ממצאים פתולוגיים ? שאלה שנייה-אני מדרבן את אבא שייצא מהבית כל יום. כבר מספר פעמים תפס אותו אירוע של שלשול חריף בדרך. זה כמובן מטריד מאוד ולא נעים, אין צורך לפרט. אבא נמצא במצב שיש לו טראומה לצאת מהבית. השאלה- אם אפשר ליטול גלולת "סטופית" אחת (או תרופה אחרת) לפני כל יציאה מהבית, לצורך מניעה? ואולי נטילה תכופה כזו של "סטופית" על בסיס יומי, עלולה לגרום ליותר נזק מאשר תועלת? תודה רבה

לצערי לא ניתן לתת מענה הולם לפנייתך דרך מדיה זו. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה