תסמינים לאחר דיאטה נטולת גלוטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/09/2014 | 12:56 | מאת: מאיה

שלום רב, בני בן ה-7 אובחן לפני חודשיים וחצי כחולה צליאק (תסמינים של כאבי בטן, בחילות, אפטות, אנמיה מחוסר ברזל ועוד... ). האבחון נקבע לאור תוצאות גסטרוסקופיה. מיד החלנו בדיאטה נטולת גלוטן, תוך הקפדה יתרה. מדדי הברזל עלו כבר לאחר חודש וחצי והתסמינים ירדו משמעותית- מידי פעם התלונן על כאב בטן חלש. בשבועיים האחרונים חזרו האפטות והבחילות. במהלך הארוחה ולאחריה הוא חש בחילה ולעיתים קרובות כאב בטן. אנחנו יודעים שיכול לקחת זמן עד שהתסמינים יעלמו, אך, היתה הטבה ועכשיו ישנה החמרה... האם זו תופעה מוכרת? האם כדאי להיבדק שוב אצל גסטרו? (נקבע לנו תור בעוד 4 חודשים) האם יתכן שילדנו עדיין נחשף לגלוטן ולכן התופעות (לא עולה בדעתנו היכן...)הבנו שלפעמים מומלץ להפסיק לחודשיים גם את צריכת מוצרי החלב- לא קיבלנו המלצה כזאת. האם כדאי להפסיקם? מוצר החלב היחיד שהוא אוכל הוא מעדן לאחר ארוחת הערב (הבחילות הן לאורך ארוחות הבוקר והצהריים, בעיקר), אך אנו יודעים שישנה אי- סבילות מסוימת לחלב. (אם יאכל מוצר חלבי בבוקר, על קיבה ריקה- תכאב לו הבטן וישלשל)

באופן עקרוני לעיתים ישנה חשיפה "סמויה" לגלוטן ובמקרים של היעדר תגובה רצוי להיוועץ בתזונאי/ת על מנת לוודא שאכן אין חשיפה כזו ובמידה וקיימת לבנות דיאטה מתאימה. אכן ייתכן כי ישנם מרכיבים נוספים אשר גורמים לתסמינים שתיארת כגון אי סבילות לחלב וכיוב. בכל מקרה רצוי לפנות להערכה מסודרת במקביל להתייעצות נוספת עם רופא הילדים אשר מטפל בכם. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה