דלקת בתריסריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/09/2014 | 19:59 | מאת: אושר

ערב טוב, בת 22. מזה 6 וחצי שנים סובלת מכאבי בטן ושלשולים לסירוגין, עברתי בירור מקיף הכולל בדיקות ct - נצפתה דלקת באיזור הצפק, קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, קפסולת וידאו, mre ועוד... בבדיקות היחידות בהן נצפתה דלקת לא ידעו לקבוע באיזו דלקת מדובר, ולפני כשנה וחצי חזרתי על בדיקת קולונוסקופיה ובה נלקחה דגימה מהמעי הגס ומהמעי הדק למרות שבבדיקה לא נצפה דבר (מה שלא קרה במהלך השנים כלל). תוצאות הביופסיה הניבו תוצאה האומרת כי ישנה דלקת לימפוציטרית בתריסריון. לא קיבלתי טיפול, נכנסתי להריון והבירור נקטע. לקראת סיום ההריון נפגשתי עם פרופ' פיש על מנת לקבל 'הסבר' בכתב אודות הממצאים לבקשת חדר הלידה בו ילדתי. פרופ' פיש אמר כי אין דרך להמשיך את הבירור כיוון שבצילומים הכל נראה תקין ועברתי הרבה בדיקות עם קרינה גבוה. נכון להיום אני עדיין סובלת, מגיעה למצב של ריתוק למיטה למשך מספר ימים עקב כאבים, משלשלת ומאבדת הרבה נוזלים. האם יש דרך כלשהי להמשיך בירור בלי להסתכן בקרינה? האם יש אפשרות לקבוע האם מדובר בדלקת מסוג קרוהן או קוליטיס? ומה זה בכלל אומר דלקת לימפוציטרית בתריסריון?

לצערי לא ניתן לתת מענה הולם לפנייתך דרך מדיה זו. מומלץ לפנות להערכה מסודרת. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה