שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/08/2014 | 09:39 | מאת: יפית

בתי בת שנתיים וחצי סבלה כחודשיים משלשולים והקאות וירידה במשקל - ביצו לה בדיקות דם ולאחר מכן גסטרוסקופיה ונאמר לי כי יש לה צליאק ולעבור לתזונה ללא גלוטן- שאלתי האם בגלל שהיא בגיל צעיר יש מצב שזה ישתנה ?כי הרי יש רגישויות ואלרגיות לפעוטות שעם הגיל זה משתנה וחולף -האם כך עם צליאק גם? אשמח לתשובה . תודה.

שלום רב מתייחסים לרגישות לגלוטן שבמחלת הצליאק - כאל רגישות לכל החיים, כך שהדיאטה צריכה להישמר תמיד, ואז לא יהיו כלל ביטויי חולי.

29/08/2014 | 10:57 | מאת: יפית

- אז..אין טעם אפילו לראות שזה עובר? לתקופה לחשוף אותה לגלוטן ולראות איך זה משפיע? או שזה לא תקין ולא בודקים.יטן מצב שהאלרגיה נעלמת בגיל בוגר יותר?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה