צריבה בלשון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/08/2014 | 16:36 | מאת: אורח

בן 43 בריא בד"כ ולא מעשן, מזה כשנתיים הנני סובל מצריבה בלשון ועקצוצים טעם מלוח וכד' -- מעבדה אישרה שאין פטרייה ורופא פה ולסת אישר שהפה והלשון נקיים ולא מצא כלום. עם זאת הפריטין שלי נמוך באופן קבוע (כ-15) למרות שאיני צמחוני אך תזונתי מורכבת ברובה מפחמימות,מוצרי חלב, ביצים,ירקות פירות וכד'. (פשוט לא מתלהב מאכילת בשר ואוכל מעט) B12 תמיד בנורמה, HB14.5, ספיגת ברזל נבדקה ונמצאה תקינה לאחר בדיקה מעמיקה של מומחה גאסטרו... מעט עלייה בחלק מאינזימי כבד עקב הפחמימות כנראה מלבד זאת כל השאר תקין לחלוטין. השאלה היא האם הבעייה שלי בלשון יכולה לנבוע מאנמיית חסר הברזל ממנה אני סובל ? מוטב לציין שאיני סובל מטשטוש, עייפות וכל הדברים שבד"כ קורים בחסר ברזל אך נוטה לדופק מהיר (סביב 100)שגם הוא נבדק ע"י קרדיולוג שאישר שאין בעיית קצב והכל תקין. מה דעתכם? תודה מראש!

שלום רב אין לי הסבר לצריבה שאתה מתאר. אגב, אנמיה היא חסר דם - ואילו ההמוגלובין שלך תקין. חסר לך ברזל במאגרי הגוף (פריטין נמוך) אך בדם נשמרת אצלך רמה תקינה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה