הליקובקטר ורגישות לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/08/2014 | 13:39 | מאת: נעמי

אימי בת 76 אובחנה כסובלת מהליקובקטר (מעבר לכך, בדיקת גסטרו+קולון יצאו נקיות). קיבלה מרשם של מוקסיפן+קרין. כל חייה הייתה רגישה לאנטיביוטיקה ואין באפשרותה ליטול מינון כ"כ חזק. באילו דרכים אחרות ניתן להכחיד את החיידק ולהקל על כאבי הבטן?

שלום רב אם גסטרוסקופיה הייתה תקינה ולא נראתה כלל דלקת בקיבה בגלל החיידק, ואם אמך לא יכולה לסבול את הטיפול האנטיביוטי, צריך לשקול אם בכלל לטפל. החיידק עצמו לא עושה כאבי בטן בנוכחותו, אלא אם הוא גורם לדלקת. טיפול נוגד חומצה מפריע לו לשגשג. ואולי פרוביוטיקה יכולה גם לעזור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה