בדיקת מנגנון בליעה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/08/2014 | 20:40 | מאת: גלי

שלום רב, בעת אכילה, אני מרגישה שנתקע לי מזון בלוע בצד שמאל. פניתי לרופא א.א.ג שהיפנה אותי לבדיקת תפקודי בליעה בבית חולים - בדיקת FEESST נמצאו שאריות פרינגיאליות לאחר שתיית חלב ומרקם גבינתי אשר מתנקות לאחר שתייה מנקה. בעקבות הבדיקה הומלץ לבצע בליעת באריום - הדגמת מנגנון בליעה. חזרתי עם תוצאות הבדיקה לרופא א.א.ג. בקופ"ח והוא היפנה אותי לצילום ושט. האם צילום ושט (עם בליעת בריום) הוא צילום בריום - הדגמת מנגנון בליעה? האם הופניתי לבדיקה הנכונה? צילום הושט שעשיתי ארך כ - 5 דקות. שתיתי נוזל וצולמתי. ושאלה נוספת מי מטפל בבעיה זו? רופא א.א.ג. או רופא גסטרו? תודה

שלום רב אם הבעיה היא בבית הבליעה - בלוע ובחלק העליון של הושט - ישנה מרפאת הפרעות בליעה אצל רופאי אא"ג. אם הבעיה בושט האמצעי ותחתון (לפי הצלום אפשר לדעת, ולפי בדיקת לחצים בושט - מנומטריה), הבירור והטיפול אצל רופא גסטרואנטרולוג.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה