עזרה - מאוד מבולבלת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/07/2014 | 19:56 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 32, מאובחנת עם קרוהן וצליאק, עד לפני שבועיים טופלתי באימוראן. את שתי המחלות גילו בבדיקות אנדוסקופיות. עברתי גם ניתוח לכריתת הטרמינל איליום ובעברי טופלתי גם תקופה ארוכה בסטרואידים ובתרופות ביולוגיות. יש לי "בעיה" שמאז ומתמיד שקיעת הדם שלי מאוד נמוכה (ערך של בערך 2!) וגם נדיר מאוד שה-CRP יעלה ומצבים אלו התרחשו גם כשבקולונוסקופיה המעי שלי היה מכויב ודימם. היתה דלקת חמורה, כולל דלקת בפרקים ומדדי הדלקת... תקינים. הפעם היחידה שהם עלו במעט, היתה כשסבלתי מ-40 מעלות חום ודלקת בשלפוחית השתן עם השתנת דם. אחרי פחות משבוע כרגיל, תקין. תמונת המצב הזו מאוד מבלבלת את הרופאים שלעיתים קובעים שאין לי דלקת ורק ע"ס הבדיקות הללו. עכשיו נכנסה בעיה נוספת: לפני שבועיים סבלתי בפעם השנייה בחיי מאירוע של נויטרופניה עם חום גבוה. אושפזתי בבידוד עם נויטרופילים 60 וקיבלתי זריקות לייצור נויטרופילים. הערכים חזרו לנורמה. הפסיקו לי את האימוראן. (אגב, גם במצב החום הגבוה מדדי הדלקת תקינים, שקיעת הדם עלתה רק כעבור שעתיים). ולהלן שאלתי: בבירור המוטולוגי נמצא ערך בבדיקות דם של haptoglobin "נמוך מ-10", הנורמה מתחילה ב-40. קראתי שמצב זה לרוב גבוה כשיש דלקת מעי. איך יתכן שאצלי זה יצא כה נמוך? יש לציין שהקרוהן במצב רגיעה יחסית, אבל האם בדיקה זו כשלעצמה עשויה לשלול את האבחנה של קרוהן, מכיוון שהיא לא תומכת בה? תודה!

24/07/2014 | 20:42 | מאת: יצחק פלד

יש רופא מומחה שטיפל בי בשכרון יעקב אני ממליץ עליו אם תרצי אתן לך את הפרטים שלו?

27/07/2014 | 17:59 | מאת: דניאלה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה