בת 6 בדיקות דם-ייעוץ והכוונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/07/2014 | 17:21 | מאת: יסמין

ביתי כמעט בת 6, התלוננה בשלושת השבועות האחרונים על כאבי בטן. מעבר לכך ביתי חיונית, ילדה בריאה, נמצאת בעקומת הגדילה בסקלה באחוזונים המתאימים לגילה בהתאם לעקומות הגידלה מאז שנולדה. 2.רופאת הילדים הפנתה אותנו לגסטרו שיאבחנו ויפנו להמשך טיפול, בעקבות ממצאי הצליאק. 3.אני מצרפת את בדיקות הדם. של התוצאות הלא טובות. יתר בדיקות הדם מהמטולוגיה וביוכימיה יצאו תקינות. ניתן לראות כי: - התוצאות של האימונו סרו - מעידות על צליאק? - ביוכימיה - תוצאות גבוהות לכולסטרול, לברזל ו- CPK (לתפקודי כבד?) -.המטולוגיה - MCHC ו- LYM - נמוכות. 4. מה המשמעות של תוצאות אלו? האם אכן יש לה צליאק, או שיש עדיין מקום להפריח זאת. האם יש רמות שונות של צליאק? באיזו ביתי נמצאת? האם המחלה בר חלוף? 5. האם יתר הבדיקות החורגות מהנורמה-כולסטרול, ברזל.. נגרמות כתוצאה מצליאק? 6. האם עלי לבדוק כיוונים נוספים? 7. האם על ביתי לעבור בדיקת גסטרו על מנת להפריח או לאשש את קיום הצליאק? מה הפרודצורה של בדיקה כזו בילדים? אודה על חוות דעתכם ועל הפנייתי ומיקודי בנושאים אותם עלי לבדוק ועל האפשרויות העומדות בפני. פרוט תוצאות הבדיקות: Celiac screen 49.9u\ml (סקאלה 0-40) Transglutaminase lgA 14.40 au\ml (סקאלה 0-7.2) Cholesterol 211.5 mg\dl (מומלץ מתחת 200) Iron 134 yg\dl (סקאלה 40-120) ck-creat.kinase (cpk 185u\l (סקאלה 20-180) mchc 32.2g\dl (סקאלה 33-36.7) lym 32.6% (סקאלה 35-50) תודה רבה

שלום תמונה מעבדתית מתאימה לצליאק יש להפנות לגסטרואנטרולוג ילדים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה