הליקובקטור פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/07/2014 | 12:21 | מאת: מישהי

שלום עשיתי בדיקות דם בהן יצא רמה נמוכה של IRON (פריטין וטרנספרין והמוגלובין תקינים). אני סובלת כבר חודשיים מגזים ותחושת מלאות בגרון ונשירת שיער. נאמר לי על ידי מטפלת אלטרנטיבית לבקש בדיקה של חיידק הליקובקטור פילורי כי הוא יכול להתיישב על מאגרי הברזל ובכך לגרום לנשירת שיער וגם לתחושות לא נעימות במערכת העיכול. פניתי לרופא המשפחה שלי, הוא אמר שאין טעם, לחצי מהאנשים יש את החיידק. האם החיידק אכן יכול להסביר את רמת הברזל הנמוכה? האם התסמינים שלי בכלל מתאימים לחיידק הזה?

שלום לדעתי יש מקום לבדיקת נשיפה לגילוי חיידק HP נא לפנות שוב לרופא משפחה עם בקשה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה