קרוהן קוליטיס או מעי רגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/07/2014 | 04:51 | מאת: אמא מודאגת

לבן שלי יש חשד לקרוהן רשמתי זאת בעבר. אני יודעת שזה לא המקום לאבחנה אבל אנחנו בחו"ל והרופאת גסטרו לא זמינה והילד סובל. הילד בן 13 והוא עבר הרבה בדיקות, אלו תוצאות כולם. תוצאות קולונו-גסטרו- אינדקציה לבדיקה : תלונות ממושכות של כאב בטן עוויתי , ירידה משמעותית במשקל ( 15 קילו ב4 חודשים ) , שלשולים ועצירויות לסירוגין , במקביל חולשה כללית וקושי ללכת ( לאחר מחלת הנשיקה הבעיות במעיים היה קודם .) בירור העלה חשד לצליאק - סרולוגיה חיובית ב12.2013 - לא עבר ביופסיה - שמר על דיאטה ללא גלוטן כ-3 חודשים , ללא כל שיפור קליני , סרולוגיה חזרה לתקין . כעת אוכל גלוטן מעל חודש במהלך האשפוז יעוץ נרולוגי תקין- בירור מעבדתי תקין. בUS בטן נראה עיבוי דופן של מעי דק סופי. ASCA שלילי. תוצאות הבדיקה ( גסטרו ) : ושט- תקין קיבה: אודם קל של הרירית נלקחו ביופסיה ותרבית להליקובקטר ( בדיקת נשיפה שלילית ). תרסריון : בחלק 1-2 שינוי scaloping קל של הרירית נלקחו ביופסיות. תוצאות ( קולונו ) : הקולונוסקופ הוחדר עד איליום סופי המעי הנבדק : לא תקין מידת הנקיון : טובה מאוד. ברקטום : רירית נודלרית , נראו נודולים רבים קטנים שחלקם העליון דלקתי , בין הנודולים רירית תקינה . שאר הקולו תקין עד לצקום . בצקום - רירית מכוסה צאוה למרות שטיפות מרובות חוזרות , ללא ניקוי מלא של האזור , הרירית נראת בצקתית ולא סדירה, ללא כיבים נלקחו ביופסיות מרובות. איליום סופי עם היפרפלזיה לימפטית - נלקחו ביופסיות . תוצאות הביופסיות - duodenum : focally shortening and broadening of villi' moderate predominantely. plasmocytic infiltrate in the lamina propia, increased number of cd- 8 positive intraepithelial lymphocytes. highly suspicious for celiac disease stomach - mild chronic follicular gastritis. helicobacter pylori not identified. iluem- preserved villous archtecture and sings of probably lymphoid hyperplasya. cecum- focal mild active coliti rectum- focal mild active colitis and hyperplastic lymphoid follicles with preserved immunoarchitecture.- אבחנות- celiac disease s/p inflammtory bowel disease weight loss abnormal תסמינים : כאב בטן עוויתי ( גורם לצרחות ובכי והתקפלויות) , מערבולות חזקות ( שומעים את הבטן רועשת ), אפטות בפה, ירידה קיצונית במשקל, שלשולים : לרוב מימיים חלקם דמיים, לעיתים צואה רירית. המחלה מתאפיינת בתקופות עם צואה תקינה ותקופות עם עוויתות ושלשולים ( בממוצע 2-3 התקפות בחודש ) כאבים שמקרינים לאשכים זאת אומרת שהוא בהתקף ממש כואב לו באשכים עד שהוא לא יכול ללכת. גזים מרובים יכול להגיע ליותר מ100 ביום, מכאיב לו מאוד. בדיקות דם תקינות חוץ מ ferritin נמוך בהתמדה , חומצה פולית מאוד נמוכה, p-ANCA חיובי- עכשיו שלילי. מטופל בפנטסה 3 גרם ליום ללא כל שיפור על דיאטה ללא גלוטן כבר חצי שנה תוצאות MRE- להלן ממצאי בדיקת MR אנטרוגרפיה טכניקה:הבדיקה בוצעה בתהודות שונות במישורים שונים לפני ולאחר הזרקת גדוליניום, בפרוטוקול אנטרוגרפיה לאחר שתיית חומר ניגודי. אין בדיקות קודמות להשוואה. סיבת הפניה: חשד למחלת קרוהן. ממצאים: הושג מילוי חלקי של פיתולי מעי הדק בחומר הניגודי ללא מילוי של האיליאום הסופי. רוב החומר נשאר בקיבה. פיתולי המעי הדק הודגמו ללא עדות לעיבוי דופן, הצרויות, הרחבה או העשרה מוגברת. האיליאום הסופי מודגם היטב לפני הזרקה בסריה 701 חתך 30. ללא עדות לנוזל חופשי בבטן. ללא עדות למורסות. הדגמה חלקית בלבד של הכבד והטחול. הכליות בגודל ומבנה תקינים, ללא עדות להידרונפרוזיס. שלפוחית השתן בעלת דופן סדיר. אברי האגן ללא ממצא פתולוגי. ללא עדות ללימפאדנופתיה רטרופריטונאלית, באגן ובמפשעות. האאורטה הבטנית תקינה. סיכום: יש לציין שהושג מילוי חלקי של פיתולי המעי הדק בחומר הניגודי, ללא מילוי באיליאום הסופי. למרות זאת האיליאום הסופי מודגם ללא ממצא פתולוגי. ללא עדות למחלת קרוהן בבדיקה הנוכחית. נא למעקב קליני. CELIAC DISEASE SEVERE WEIGHT LOSS ABDOMINAL PAIN SEVER Anxiety ( כבר לא , מטופל בפריזמה ) diarrhea R/O IBD A/O ULCERATIVE JEJUNOILEITIS תוצאות וידיאו קפסולה אנדוסקופיה : אינדיקציה לבדיקה- Diarrhea - r/o chron's disease or celiac compilcation תוצאות בדיקות קודמות : קולונוסקופיה : תקין ( לא ברור למה הם רשמו תקין אם הבדיקה לא הייתה תקינה ) גסטרוסקופיה : תקין MRE: תקין תוצאות בדיקה: ראות : בינוני זמן מעבר קיבה : 18 הגעה לצקום : כן זמן מעבר מעי דק : 2 שעות 51 דקות ממצאים : the small bowel prep was fait, though a general sense of the small bowel mucosa was obtained. the cecum was identefied and the entire small bowel examined. the stomach was normal. no evidence of samll bowel pathalogy noted. there was mild distal lympathic hyperplasia c/w his aig. התרשמות : no evidence of IBD or celiAC אבחנות : normal capsul study יש לציין ש7 שעות לאחר שבלע את הקפסולה לא הפסיק לשלשל. סיכום : המעי הדק מודגם בצורה תקינה, בקולון דלקת קלה לא ספציפית, ללא תמונה ברורה לIBD קרוהן במעי הדק נשלל. ירידה במשקל התמתנה לעת עתה ( כבר חודש לא ירד במשקל ) מה גורם לגזים המרובים ? האם IBD נשלל אז זה מעי רגיז ? למרות ירידה במשקל ושלשולים בלילה ? אני יודעת שזה לא המקום לשאלות אבל אנחנו בחו"ל ואני ממש בלחץ . האם צריך לעשות קולונוסקופיה חוזרת ? האם צריך טיפול אחר ? הוא סובל ולא מתפקד. תודה על העזרה היום בלילה לא יושן כאבים חזקיםמערבולות מספר שעות ברצף ממש שומעים את הבטן שלו כאילו מדברת בלי הפסקה בכלל כבר מספר שעות. מה לעשות ?!

שלום מכתב ארוך ומורגש לחץ שלך מכל משכתבת דבר אחד ברור שיש לילד צליאק וחובה להקפיד על תזונה ללא גלוטן! בנוגע ל IBD זה לא ברור לא ניתן לטפל בילד דרך מחשב במיוחד שאתם לא בארץ ניתן לתת טיפול סמפטומטי נגד כאבי בטן כמן KALBETEN

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה