צליאק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/07/2014 | 13:21 | מאת: ליהי

בתי בת שנתיים נמנעת לחלוטין מאכילת מוצרים עם גלוטן, מרצונה. אחת לבערך חודש היא פתאום חוטפת 'בולמוס גלוטן' ואוכלת כל מוצר חיטה שיש בשטח, אחרי יומיים היא מתנפחת , נ פיחות שבולטת בעיקר בפנים ובבטן [מפתחת כרס]. רופא המשפחה שלנו טוען שבגלל שהיא נבדקה לצליאק לפני שבעה חודשים , בגיל שנה ושלוש - אז היא בעיקר ינקה- והבדיקה היתה תקינה - אין צורך לבדוק שוב. אשמח להתיחסותכם, אם זה לא צליאק- מה כן זה יכול להיות? ובמידה וכן- האם האכילה המוגברת של גלוטן אחת לחודש עלולה להזיק לה מעבר להתנפחות? תודה!

שלום עם סרולוגיה שלילית לצליאק אין צורך לחזור לבדיקה כזה לא צליאק יש סוגיה של רגישות לגלוטן ללא עדות לצליאק פשוט מזון עם גלוטן קשה לעיכול ומכביד ועושה תחושה של נפיחות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה